אימהות

הקורונה משאירה אתכן בבית? כך תתמודדו עם זה נכון

הקורונה משאירה אתכן בבית? כך תתמודדו עם זה נכון

איך שורדים ימים ארוכים בבית בלי גן, איך כדאי להכין את עצמכן לשהות ממושכת עם הבייבי ולמה ממש לא כדאי להקרין לחץ וחרדה – המדריך המלא לאמהות בתקופת הקורונה

איזו תקופה משונה, נכון? התפשטות נגיף הקורונה הכניסה את כולנו לשגרה מוזרה, חלקנו בבידוד, לרובנו אין מסגרות לילדים ומה צופן העתיד והאם על כולנו יוטל סגר כלשהו בבית? ימים יגידו. בינתיים, אתן נאלצות לבלות הרבה בבית כי איסור ההתקהלות רק הולך ומצטמצם ובתור אמהות אתן מתמודדות עם אתגר כפול ומכופל: איך להעסיק את הילדים כדי שהם (וגם אתן) תשמרו על שפיות ואפילו תיהנו מהמציאות שנכפתה עליכן לזמן בלתי ידוע.

אז איך כדאי להתנהג? מה כדאי להגיד לעצמכן כדי שתאפשרו למשפחה שלכן לעבור את השהות הממושכת בבית בהנאה? הנה כמה טיפים שפונים הן למישור הרגשי והן למישור הפרקטי, והם נכתבו באהבה רבה ובהבנה מוחלטת שלכן כאמהות. בואו נתחיל:

 

 

צילום: becauseisaidsobaby.com

קודם כל, לנשום עמוק

 

יכול להיות שברגע שהודיעו שסוגרים את מסגרות החינוך לילדים חשכו עיניכן. זה אומר שמעכשיו אתן צוות ההווי והבידור, הסעדה, הרדמה, החלפה וכל צורך יומיומי אחר של הבייבי שלכן. אנחנו מציעים לכן לקחת נשימה עמוקה ולראות את הזווית האופטימית שבשינוי השגרה שנכפה עליכן: קיבלתן במתנה יותר זמן לבלות עם התינוק שלכן. נכון שעצם ה"הנחתה" והמורכבות שבה (בעיקר לאמהות העובדות שבינינו) יכולה להטריד, אבל חשוב להבין בכל מקרה שזאת תקופה זמנית, שהכל ייגמר ויעבור וכדאי לנצל את הזמן הזה באופן המיטבי.

להכין פעילויות העשרה ופנאי

 

אחת הדרכים להעביר את הזמן שלכן ושל הבייבי בכיף הוא להכין עבורם מעין בנק פעילויות שתוכלו לעשות ביחד בבית. הקראת סיפורים, זמן פעילויות מותאמות לשלב ההתפתחותי (תרגול התהפכויות למשל), פעילויות יצירה, הכנת אוכל ביחד ועוד. אתן יכולות לבנות לעצמכן לו"ז של ממש ולעבוד לפיו, ולהחליט למשל שאחרי ארוחת הבוקר יהיה זמן משחק, ואחרי שנת הצהריים תעשו שיחת וידאו עם סבא או סבתא. אנחנו מזמינים אתכן להתעדכן באפליקציה בהצעות וטיפים של מפעילות שהוכנו במיוחד לתקופה הקרובה.

להצטייד במה שצריך, אבל לא להגזים

 

הסופרים ורשתות הפארם יישארו פתוחים, כך שאין מה להסתער על הסניפים ולקנות מלאי לחודשים קדימה, אבל כן להצטייד מעט יותר מהרגיל, כי בכל זאת, היציאה מהבית יותר מסובכת עכשיו. בנוסף, בינתיים עדיין אפשר להזמין אונליין משחקים, ספרים וכו', אז מומלץ לעשות קנייה של מה שלדעתכן יוסיף כיף לזמן המשפחתי בבית.

לעשות חלוקה עם בן הזוג עד כמה שאפשר

 

כדי לשמור על השפיות, להיטען באנרגיות וגם כדי לגוון קצת לבייבי, סדרו לו ולאבא זמנים קבועים בלו"ז. כל עוד אפשר ללכת לעבודה, אתן יכולות לעשות חלוקה עם בן הזוג ולהחליט שיש ימים שהוא נשאר בבית ויש ימים שאתן. במידה ושניכם בבית, אפשר להגדיר שעות מסוימות שאתן "בתפקיד" ושעות שהוא, וכמובן כדאי להקדיש גם זמן משותף שבו כולכם יחד.

לא להקרין פאניקה לילדים

 

הסיטואציה הזאת בה אנחנו לא יודעים מה יילד יום ומתי כל זה ייגמר עלולה להיות קשה עבורכן. בינינו, גם להיות סגורים בבית לזמן בלתי ידוע יכולה להדאיג, בלשון המעטה. אבל... חשוב לא להקרין את זה החוצה, ובוודאי לא לגרום לילדים להרגיש שהם מהווים מטרד עליכן כתוצאה מהצורך לתפעל אותם לאורך היום.

נכון שאלו ימים לא קלים, אבל כפי שכתבתנו למעלה, זה זמן לקחת נשימה עמוקה. זכרו שזאת תקופה זמנית שתעבור ותראו אותה כהזדמנות פז לבלות עוד זמן עם הבייבי שלכן. שמרו על אופטימיות, זה יכול להיות כיף ומוצלח!

 

אפליקציית Jama הוקמה במטרה לתת מענה לאימהות לתינוקות בגילאי לידה ועד גיל שלוש, ולרכז עבורן תוכן, פעילויות, טיפים ממומחים וסרטונים שילוו אותן לאורך התקופה המאתגרת הזאת. כל התכנים באפליקציה "גדלים" יחד עם התינוק ומותאמים באופן מדויק לשלבי ההתפתחות שלו, כך שהאימהות מקבלות רק את מה שרלוונטי להן ומעניין אותן בכל רגע נתון.

אפליקציית Jama היא ה-מקום של האימהות בישראל לפגוש ולהכיר אימהות נוספות סביבן, וליצור חברויות חדשות ומרגשות במסע המרתק.

 Jama הצטרפי לקהילת האמהות הגדולה בישראל 

Reading next

הישרדות של אמא: כך תתגברי על הדאון של אחרי הלידה
אם כבר, אז כבר: מה עדיף להראות לילד כשחושפים אותו למסך

Leave a comment

This site is protected by hCaptcha and the hCaptcha Privacy Policy and Terms of Service apply.